Profiel

De online wereld is erg dynamisch en stelt organisaties steeds weer voor uitdagingen. Die dynamiek inspireert mij. Ik help organisaties graag op weg. Pragmatisch en weloverwogen maar ook vol enthousiasme en nieuwe ideeën. Ik werk graag samen met collega- professionals: marketeers, webbouwers, vormgevers, redacteuren. Ik verdiep me snel en graag in de inhoud en kan ook goed een project opzetten en coördineren.

Ik heb een marketingachtergrond (Commerciële Economie, HBO +Nima B) en heb ruim 13 jaar ervaring als communicatieadviseur (vooral online). Vanaf eind 2009 t/m september 2014 heb ik me als zelfstandig professional gespecialiseerd in social media marketing. Vanaf oktober 2014 tot juni 2018 heb ik als Interim Professional in dienst van  USG MarComSales diverse projecten gedaan bij onder andere Koffiebranderij Peeze, Circulus-Berkel, CRV, Reputations, en Coloplast. Sinds december 2018 ben ik als online strateeg werkzaam bij Avance Communicatie in Zutphen.

Wil je mij op persoonlijk vlak beter leren kennen? Lees dan mijn persoonlijke gebruiksaanwijzing. Bekijk mijn LinkedIn profiel voor een overzicht van mijn werkervaring en opleidingen.

“Olga is een snelle denker die dol is op uitdagingen. Leg een complex marketingprobleem op tafel en zij ziet onmiddellijk kansen. Haarscherp analyseert Olga doelgroepen en markten, en vertaalt dat in een social mediaplan op maat. Als energieke vernieuwer schept ze graag een dynamische omgeving. Olga biedt een schat aan actuele kennis; haar expertise strekt zich uit van marketingcommunicatie en online profilering tot projectmanagement.” – Coopkracht.net

Anderen over Olga

Fred van Schaik – Operational directeur Reputations
Een ervaren en professionele socialmedia-marketeer metredactionele skills; ik wil maar zeggen, Olga was een goede toevoeging aan ons team!

Bertil Muller – PR and Corporate Communication Manager bij CRV (sept ’16)
Olga brengt het communicatieteam echt verder met haar kennis over social media en haar enthousiasme om nieuwe dingen uit te proberen. Hulde!

Jenny Berenpas – Marketingmanager Koffiebranderij Peeze (mei ’15)
Olga en ik hebben 6 maanden mogen samenwerken. Ze oogt rustig, maar schakelt snel en binnen enkele dagen draaide ze volop mee op de marketingafdeling. In deze periode heeft ze zich voor meer dan 100% ingezet en ons kennis laten maken met ‘haar’ online wereld. De wereld van social media, instagrammen en bloggen. De online-basis is door haar gelegd en is voor ons dé bevestiging geweest om op deze discipline vol door te pakken!

Pieter Verhage – voorzitter Coopkracht (aug ’14) Score Olga Kruidhof 2
Olga en ik werken samen binnen dezelfde coöperatie van zelfstandig ondernemers. Olga is helder in haar doelstellingen, die altijd realistisch zijn. Ze heeft enorm veel vakkennis die het best naar voren komt in een één op één relatie met een klant of in een klein team. Presenteren aan en de leiding nemen in grote groepen vind Olga moeilijk. Olga is die aardige collega waar je altijd op kunt bouwen. Ze is een stille kracht. Ze is uiterst secuur, plant zeer strak en is bijzonder taakgericht. Meta- en microniveau, denk- en uitvoeringswerk zijn steeds verbonden, wat haar overwegingen en beslismomenten heel krachtig maakt. Als bestuurder is Olga het meest betrokken bij de sociale dynamiek in de organisatie. Ze wil graag bijleren om haar persoonlijk kernkwaliteiten te versterken, verwacht dat ook van anderen en heeft een goed oog voor wat daarvoor nodig is. Daarbij weet ze mensen ook te motiveren op zoek te gaan naar hun kernkwaliteiten. Olga kan sociale media en online concepten strategisch en uitvoerend op hoog niveau integreren in een organisatie.

Wilma Stegink – Primagaz (aug ’14) Score Olga Kruidhof 2
Ik heb op meerdere momenten samengewerkt met Olga Toen ik nog werkzaam was bij Primagaz (op het gebied van communicatie, duurzaamheidsontwikkeling en lobby) heeft Olga een aantal Social media scans voor ons gedaan voor onze vestigingen in België en Nederland en daar een helder en goed advies op maat gegeven waar ik meer dan tevreden over was en verder mee aan de slag kon. Daarnaast hebben we eind 2013/begin 2014 samengewerkt in het project Denkvoer in Zutphen en een bijeenkomst georganiseerd met Anna Chojnacka en ook op deze samenwerking kijk ik met plezier terug. Olga is zeer gemotiveerd als ze ergens aan begint, doordenkt zaken goed en levert een goed eindresultaat af. Tot slot heb ik in mei dit jaar een Social Media workshop gevolgd bij haar. Wat mij hierin erg aansprak was haar grote kennis van zaken die in de workshop gecombineerd werd met de vraag wat voor jou als cursist relevant en belangrijk was waardoor ik er nu in de praktijk al daadwerkelijk voordeel bij heb gehad.

Harriët Onderstal – Vibes Communicatie (jan ’11)
Olga begrijpt de huidige stand van zaken in marketingland. Scherp, fris en slim. Zij is een ontzettend echt mens, waarmee het aangenaam werken is. Met dat gegeven en haar expertise in social media is zij een zeer welkome uitbreiding van ons netwerk. We zullen graag onze krachten met die van Olga bundelen om onze klanten ook op social media gebied de weg te kunnen wijzen.

Recente projecten

 • Click met online marketing

  Boek Click met online marketing

  Uitgever Edu’Actief

 • Online marketing CRV

  Coöperatieve RundveeVerbeteringsorganisatie

 • Online marketingstrategie 2015

  Koffiebranderij Peeze

 • Ontwikkeling nieuwe website

  Circulus-Berkel

Lees wat anderen over mij zeggen